Werkzaamheden

Een stukje geschiedenis...

Het tegelen zit ons in het bloed. Toon Rasenberg ( 1903-1975) was metselaar van beroep en zoals gebruikelijk in die tijd ook tegelzetter. Een van zijn zonen, Piet (PCM) Rasenberg (1936-2010) ging dikwijls met hem mee om te helpen.

"Het tegelen zit ons in het bloed."

In eerste instantie ging Piet bij een baas werken, maar besloot in 1970 om voor zichzelf te beginnen. Voor die tijd best bijzonder om zo'n grote stap te durven zetten. Hij richtte zich enkel op het tegelzetten onder de naam; Tegelzettersbedrijf PCM Rasenberg. Al snel kwam daar de specialisatie voor het verwerken van natuursteen bij.

 

Toon Rasenberg

Toon Rasenberg

Piet Rasenberg

Piet Rasenberg

Piet kreeg ook een zoon, Anton die al erg jong meeging met zijn vader en zo spelenderwijs het vak in kwam rollen. Anton ging vanaf de leeftijd van 16 jaar al full-time mee werken. Zodoende werd “en Zoon” aan de bedrijfsnaam toegevoegd.

"Met de paplepel ingegoten."

Zo hebben vader en zoon heel wat jaren samengewerkt, totdat Piet het wat rustiger aan ging doen. Wel was hij altijd nog zeer betrokken bij het bedrijf en verrichtte allerlei hand en spandiensten.

Antons vrouw Laura verzorgt de administratie en zoon Martin zit nu ook in het bedrijf. Ook hij ging al, als jong manneke, ( hoe kan het ook anders) met zijn vader mee op zaterdag om te helpen.

 

Martin wilde op zijn vierde al tegelzetter worden. Na het behalen van zijn Havo-diploma was dat nog steeds niet veranderd. Samen met zijn vader, zetten ze de traditie van het tegelzetten en natuursteen verwerken voort. Met trots nog steeds onder de naam: PCM Rasenberg en Zoon.

 

Jarenlange ervaring en overdracht van kennis is onze sterke basis. Zoals u zojuist heeft kunnen lezen, is het een echt familiebedrijfje met hart en liefde voor dit ambachtsvak. Met de paplepel ingegoten, kun je wel stellen, en dat al 4 generaties lang.

"Jarenlange ervaring"

 

Voorbeelden

Onze manier van werken.

Als u ons benaderd, maken we meestal eerst even een afspraak, om wanneer het mogelijk is, ter plaatse te komen kijken. Vervolgens kan er geheel vrijblijvend een prijsopgave gemaakt worden. Ook kunnen wij, indien gewenst aangeven hoeveel tegels u nodig zult hebben.

Deze kunt u dan zelf bestellen, want wij leveren geen tegels.

Indien akkoord wordt er vervolgens een datum voor de uitvoering van het werk ingepland.

Voor alle opdrachten binnen een straal van 30 tot 40 km rondom Ulvenhout, houden wij ons aanbevolen.

Contact: